PIANOSTEMMEN


pianostemmen250
Stemtarief:

€ 75,-    per stembeurt

Dit tarief is inclusief 21% BTW en reiskosten binnen mijn basis werkgebied genoemd op deze pagina.

Pinnen-ja-graag-460x204

GRATIS: een onderzoek naar de conditie van uw piano of vleugel bij de eerste keer dat ik kom stemmen.

Concertstemmen: prijs op aanvraag.
Meerdere instrumenten op 1 locatie: prijs op aanvraag.

Kleine reparaties tijdens het stemmen: € 65,- per uur.


Hoe oud is mijn piano/vleugel?
Wilt u de leeftijd van uw piano of vleugel weten? Stuur mij een email of berichtje met daarin het merk en serienummer.
Van veel bekende merken is de leeftijd ook online te vinden in de "Online Piano Atlas" en bij "The Blue Book of Pianos".


Mijn ervaring:
Meer dan 30 jaar werkzaam in het pianovak als pianotechnicus en pianostemmer bij o.a. Ypma Steinway Center Alkmaar. Ik heb diverse opleidingen gevolgd zoals de Pianovakopleinding Pianotechniek Amsterdam, Steinway & Sons Academy; Voluntariaat Hamburg, Schimmel Piano's Braunschweig. Meer over mezelf is te vinden op mijn Over Mij pagina.


Basis werkgebied:


Zie de kaart voor mijn huidige stemgebied. Deze bestaat uit o.a. uit de volgende plaatsen:

De HAL-regio (Alkmaar, Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Koedijk, Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Sint-Pancras, Zuid-Scharwoude), Akersloot, Anna Paulowna, Avenhorn, Bergen, Berkhout, Castricum, De Goorn, Den Helder, Den Oever, Dirkshorn, Graft de Rijp, Egmond, Groet, Heiloo, Hensbroek, Julianadorp, Kolhorn, Limmen, Medemblik, Middenbeemster, Obdam, Opmeer, Oterleek, Petten, Schagen, Schoorl, Spanbroek, Spierdijk, St Maartenszee, Sint Maarten, Stompetoren, Tuitjenhorn, Ursem, 't Veld, Winkel, Waarland, Warmenhuizen, Wieringerwerf, Wognum, Zijdewind, Zwaag.

Buiten mijn werkgebied bedragen de reiskosten: € 0,35 per kilometer + € 55,- per reisuur.
Veel gestelde vragen:
Vraag: Mijn piano is al jaren niet gestemd, hoeveel werk heeft u daaraan?
Antwoord: Dat hangt af van hoeveel de piano in z'n geheel gezakt is. De standaard toonhoogte is A 440Hz. Als de piano meer dan 15 cent (100 cent is een halve toon) te laag staat stem ik de piano in twee keer achter elkaar door (optrekken en normaal stemmen). Dit blijkt een goeie methode om de piano/vleugel snel stabiel te krijgen.

Vraag: Is het echt nodig om een piano regelmatig te laten stemmen?
Antwoord: Om de piano stabiel op toon te houden is het raadzaam om de piano om het halfjaar te laten stemmen. Afhankelijk van de piano/vleugel kan de periode korter of langer zijn. Als men wacht tot de piano echt vals begint te klinken dan zal de piano na het stemmen ook weer sneller ontstemmen vanwege de grote verschillen in snaarspanning.

Vraag: Via Marktplaats of andere manier heb ik een oude piano goedkoop of gratis in huis staan. Deze is erg vals en ik wil weten of deze nog te stemmen is.
Antwoord: Als ik het kan combineren met een andere afspraak in uw buurt kan ik vrijblijvend de piano bekijken. Indien we al pratende erachter komen dat het misschien wel mee kan vallen kunnen we een afspraak inplannen voor het stemmen en ter plekke eventuele reparaties bespreken.

Vraag: Wanneer heeft de piano een servicebeurt nodig?
Antwoord: Zie mijn pianotechniek pagina.
Ik ben aangesloten bij:
Logo-VvPN
Tip! Uitgebreide informatie over het pianostemmen valt te lezen op de pagina van de VvPN
Ik ben ook te vinden op www.piano-info.nl